Válaszd az egészséget!

Figyelem! A weboldalon szereplő gondolatok, tanácsok és javaslatok, nem helyettesíthetik az orvossal való konzultációt! Az elhangzó gondolatok és javaslatok célja, hogy mindenkit felbátorítson arra, hogy tudatosan tegyen meg mindent, amit csak megtehet, egy hosszabb egészségesebb élet érdekében!

 

MIÉRT?

Sok mindent nem értünk, nincsenek 100%-os megoldások, van mikor semmi se használ, és nem találjuk az okot, hogy MIÉRT lesz valaki beteg és hal meg?! De ez nem szabad, hogy megakadályozzon minket abban, hogy keressük a megoldásokat és mindazt amivel megelőzhetjük a bajt, és megtehetjük azt ami tőlünk telik a hosszú egészséges életünkért!

Válaszd az egészséget!

Lehet, sokak számára ez egy bosszantó felhívás, hisz azt mondják, ki az a hülye, aki nem szeretne egészséges lenni, de sajnos az egészség nem választás kérdése, mert a betegség az úgy jön, azt maximum elfogadni lehet, vagy türelemmel vele élni.

Mondjuk azt egy rákos embernek, hogy válassza az egészséget, – ó bárcsak tehetném – lenne a válasza talán. Fejemhez vághatná valaki, hogy válassza az egészséget az a kisbaba, gyerek, aki már komoly betegséggel születik, vagy gyerekként rákos lesz.

Magam is túl vagyok már egy sztrókon, egy trombózison és tüdőembólián! Miért nem választottam inkább az egészséget!?

Voltak barátaim, akik hittek az ima erejében, gyógyulásért imádkoztak másokért és mégis elvitte őket viszonylag fiatalon a rák! Miért? Vannak ismerőseim, akik odafigyelnek az egészséges életmódra, nagy dózisban szednek táplálékkiegészítőket stb. és mégis betegségekkel harcolnak. Akkor mégse lehet választani, a sorstól függ minden, mindenkinek a maga keresztjét kell hordozni, ahogy szokták mondani?

 

Válaszd az egészséget!

Repülőgépen 15 perc repülés után a pilóta az utasokhoz szól a hangosbemondón:

 – Hölgyeim és uraim, egy kis baj történt! Sajnos leállt az egyik hajtóművünk, de nincsen semmi baj. Ez egy nagyon biztonságos gép. Négy hajtóművel rendelkezik, így a másik három gond nélkül elviszi a gépet. A menetidő azonban egy órával meghosszabbodik.

Később ismét jelentkezik a pilóta: – Hölgyeim és uraim! Ismét gond van, leállt a másik hajtóművünk is. A maradék két hajtómű elég ahhoz, hogy a legközelebbi repülőtéren leszálljunk.

Hamarosan ismét jön a bejelentés: – Hölgyeim és uraim, megint leállt egy hajtóművünk! Mivel csak egy hajtóművünk maradt, ez csak nagyon lassan tudja mozgatni a gépet, így megkezdjük a leszállást.

Ekkor az egyik utas odaszól a szomszédjának: – Na, ez szép! Az a maradék hajtómű is leáll, aztán itt ragadunk egész napra!

Tanulság: Az emberek hajlamosak komolytalanul venni az életet, annak törvényeit, működését és használati utasításait! Talán olyan törvényeket még figyelembe vesznek, mint a gravitáció törvénye és ezért nem ugranak le a toronyház tetejéről, de az emberi életet irányító alapvető törvényeket a legtöbb ember igyekszik figyelmen kívül hagyni! A szabadság alatt azt értik, hogy bármit megtehetnek, semminek se lesz büntetése, mert az élet számukra arról szól, hogy élvezzenek ki mindent, ami élvezetet okoz és adjanak meg mindent a testüknek, ami jó érzést hoz.

Nem törődnek azzal, hogy mi lesz a következménye!

Sőt amikor jönnek a negatív események, bajok, akkor se tudják összekötni azzal, amit csináltak, egyszerűen nem fogják fel a veszélyt, s hogy az életmódjuk, életvitelük, a gondolkodásuk az oka annak, amilyen helyzetbe kerültek, vagy kerülhetnek!

Akkor sajnáltatják magukat, Istent hibáztatják vagy a sorsot és azon sopánkodnak miért pont velük történt az a baj?! Mindennek van használati utasítása, és ha valaki belenyúl a konnektorba, ne csodálkozzon, ha megrázza az áram!

Azonban rajzolhatsz bármekkora halálfejet a cigarettásdobozra, ők akkor is elszívják, mutathatsz képeket az alkoholtól tönkre ment májakról ők akkor is megisszák! Bebizonyíthatod, hogy a betegségek hátterében 90%-ban a helytelen életmód, a helytelen táplálkozás, a helytelen gondolkozás, a negatív érzelmek és gondolatok vannak, ők akkor se hajlandók változtatni! Aztán ha baj van, azonnali, gyors megoldásokat keresnek. Csodapirulát, amitől azonnal meggyógyulnak, egy nap alatt eltűnik a rák, megszűnnek a fájdalmak.

De az élet törvényeit, nem mi szabjuk! Nem úgy működnek a dolgok, hogy mi felelőtlenül bármit megtehetünk és utána csak a DEL gombot megnyomjuk és eltűntetjük, ha kínos számunkra. Az életmódunkban elkövetett hibáknak, „bűnöknek” sajnos viselnünk kell a következményeit.

Az emberek többsége odafigyel az autójára, hogy mindig a legjobb, a belevaló és megfelelő üzemanyagot, olajozást kapja, és karbantartja, mert a javítás mindig többe kerül!

Az emberek többsége, ha vesz valami értékes műszaki tárgyat, elolvassa, hogy működik, és hogy lehet az élettartamát legtovább kitolni! Ha azt akarjuk, hogy a fotógép ne merüljön le, pár kép után, a legjobb elemet vesszük bele! Ha fontos a kutyánk, cicánk akkor odafigyelünk, hogy mennyi vitamin és tápanyag van az ételükben!

Az emberek többsége, nem tudatosan éli az életét: Akkor, azt, és úgy eszik ahogy épp kívánja, megteheti, vagy amire ideje van! Akkor iszik, amikor szomjas, s akkor se tiszta vizet! Úgy él, mintha mindent megtehetne, bármit megengedhetne magának és az egészség alanyi jogon járna neki! Nem foglalkozik az egészségével, a testével, a lelkével, az életmódjával, a stresszel, a teste igényeivel!

 MINDADDIG, AMÍG BE NEM JÖN A BAJ, ÉS NEM KAP KEZÉBE EGY LESÚJTÓ DIAGNÓZIST! ÉS AKKOR FELTESZI A KESERŰ KÉRDÉST: MIÉRT PONT ÉN??

Mi az egészség?:

 Az egyik egészség definíció szerint (WHO, 1948) „Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jólét állapota, és nem csupán a betegség vagy fogyatékosság hiánya” Annak alapján, hogy mit állítunk az egészség definíciójának középpontjába, tekinthetünk az egészségre, mint a betegség hiányára, a mindennapi tevékenységre való képesség birtoklására, megfelelő erőnléti és jólléti állapotra, boldogság állapotára, alkalmazkodásra való képességre. Eszerint  egészségünk nem más, mint a lelki, szellemi és fizikai egyensúlyban létünk állapota.  Más megfogalmazásban: a fizikai és szellemi teljesítőképességünk maximuma.

Az egészségügyi probléma!:

Az egészségügyi probléma!

Minden 2. ember szív minden 3. rák betegségben hal meg!

Évről évre növekszik az allergiások és cukorbetegek száma! MINDENKI VESZÉLYEZTETETT, AHOGY MONDANI SZOKTÁK: NINCS EGÉSZSÉGES EMBER CSAK ROSSZUL KIVIZSGÁLT BETEG! A betegségek SOHASE egy pillanat alatt alakulnak ki! A tűnetek sokszor évekig nem jönnek elő, pedig a betegség már ott van!

Mi a betegség?:

Az élő szervezet olyan állapota, amelyben az életfolyamatok a normálistól eltérnek.

A betegség legegyszerűbben úgy fogalmazható meg, mint az egészség ellentéte. A testi – lelki – szellemi egyensúly felborulása, amely akadályozza az ember mindennapos tevékenységét és a társadalmi életben való részvételét. A hagyományos betegség-felfogás szerint a betegség egy olyan negatív, káros és szükségtelen jelenség életünkben, amelynek tüneteit minél gyorsabban meg kell szüntetni, illetve el kell nyomni.

Ezzel a szemlélettel szemben áll a betegségeknek, fájdalmaknak egy másik megközelítése, szemlélete, amely szerint minden betegség, minden fájdalom egy jelzés, egy figyelmeztetés arra, hogy valamit változtatnunk kell az életünkben ahhoz, hogy teljes életet élhessünk, valamit hosszú ideje elnyomtunk magunkban, ami fizikai szinten egy adott betegség képében jelent meg.

Ez az új szemlélet lehetőséget ad arra, hogy észre vegyük és értelmezzük a figyelmeztetéseket, melyet testi tüneteink jeleznek és esélyt ad arra, hogy valóban egészségesebbek legyünk.

 Tiszteletben tartva az orvostudományt, semmiképp se esnék át a ló túlsó oldalára sem! Óvatosan kell bánni a másik oldal képviselőivel is, hisz sok a sarlatán és sokan igyekeznek meggazdagodni mások hiszékenységén, gyógyulási vágyán!

Egy dolog biztos, a betegségek oka és kezelése egyértelműen nem csak fizikai vagy kémiai dolog, nem szabad, hogy kimerüljön csupán gyógyszeres kezelésben, tűnetek eltűntetésében! AZ EGÉSZ EMBERT KELL NÉZNI ÉS KEZELNI, HA TARTÓS ÉS VALÓS GYÓGYULÁST AKARUNK!

A betegséget nem legyőzni kell, hanem megérteni. És amikor megértjük, hogy honnan jött a betegség, mi alakította ki bennünk, akkor azt is tudni fogjuk, hogy mit kell tennünk ahhoz, hogy a valódi okot megszüntethessük, ennél fogva a természetes gyógyulási folyamat beinduljon. „Be kell végre látnunk, hogy „egy embert meggyógyítani” nem annyit jelent, mint a régi állapotot visszaállítani, hiszen éppen az idézte elő a betegséget; a gyógyítás sokkal inkább egy gondolkodásváltás, egy új és életigenlő út megválasztása révén érhető el.

Betegségek, bajok fajtái: 

Örökletes, genetikai

Baleset, erőszakos hatás, sport, baleset…

Fertőzések, járvány, kórokozók…

CIVILIZÁCIÓS BETEGSÉGEK Rák, szív és érrendszeri betegségek, cukorbetegség, allergia…

Idegrendszeri, elme betegségek pszichés zavarok Depresszió, pánikbetegség… Pszichoszomatikus betegségek

Gyógyszermaffia?

Könyveket lehet olvasni, videókat lehet nézni, előadásokat lehet hallgatni, melyek mind arról szólnak, hogy a gyógyszergyárak mennyire ellenérdekeltek abban, hogy az emberek egészségesek legyenek, és ezért mindent megtesznek, hogy a „gyógyszerként nem szabadalmaztatható, drágán nem árulható, esetleg hosszú távon egészséget biztosító” természetes gyógymódokat, gyógynövényeket ellehetetlenítsék.

 Az orvosi egyetemeken nem tanítják ezek használatát, annak ellenére, hogy ezeknek általában nincs mellékhatása, ellentétben a gyógyszerekkel, amiknek mellékhatása miatti halál a 4. leggyakoribb halál ok a világon. Sok összeesküvés elmélet és történet kering arról, hogy tiltották be a természetes gyógymódokat például az USA-ban, és milyen szigorú törvényekkel próbálják visszaszorítani ezek használatát Europában is!

Rengeteg tény és gyógyulás, tapasztalat bizonyítja a természetes módszerek, táplálékkiegészítők hatékonyságát, mégis milliós büntetéseket kapnak azok, akik termékeiknek egészségügyi hatást, sőt gyógyulást is mernek tulajdonítani! Ma azonban már egyre több orvos, kutató és szakember, akik az egész ember kezelésében gondolkodnak, és ehhez az alternatív gyógymódokat alkalmazzák a sima gyógyszeres kezelések helyett! Nem kell és szabad túlzásba esni, de naivnak sem szabad lenni!

Orvosokra szükség van! Az orvosok a betegségügyben dolgoznak! Akkor fordulnak hozzájuk az emberek, amikor már betegek, fájdalmaik, tüneteik vannak, és gyors azonnali segítség kell! Az orvos a tüneteket kezeli, csillapítja a fájdalmat, a lázat, kezeli a magas vérnyomást, gyors szívverést, megszünteti, ha tudja a hasmenést, hányingert, köhögést, ha kell megműt, és mindent megtesz, hogy a beteg tünet mentes legyen! A legtöbb hagyományos orvos, csak gyógyszerekben gondolkodik! Kezeléseiket, javaslatukat általában nem kérdő jelezzük meg. Megvesszük a gyógyszert és annyit szedünk be, ami rá van írva!

Az orvosok többsége ma még szkeptikusan elutasítja az alternatív módokat mert:

Vannak szélhámosok!

Vannak akik visszaélnek beteg emberek bizalmával, gyógyulás iránti égő vágyukkal, és hiszékenységükkel!

 Vannak akik pénzért, a lelkiismeretüket is eladják, és egészségmegőrzés címe alatt, jól megkreált marketinggel, hatalmas összegeket húznak le, a célközönségtől!

 Vannak akik túlzott ígéreteket tesznek, hamis reményt keltenek!

Vannak akik tevékenysége semmilyen tudománnyal nem igazolható, megfoghatatlan, homályos és csupán valami titkos, szellemi magyarázata van, amit okkultizmusnak, rejtett tudománynak neveznek! A hiszékenység és a hamis hit, vagy csodagyógymódok is szedtek áldozatokat sajnos! „Sárkány ellen sárkányfű!”

NE ÁLTALÁNOSÍTS! AZ SE IGAZ, HOGY A GYÓGYSZER LOBBI URAL MINDENT, DE AZ SE, HOGY MINDEN AMI NEM GYÓGYSZER CSAK KURUZSLÁS, ÉS TUDOMÁNYTALAN!

Ezért az emberek mikor fordulnak csak az alternatív megoldásokhoz?

 Amikor az orvos már lemondott róluk.

Amikor látják, az orvos nem igazán tudja, hogy segítsen!

Amikor megértik, hogy a gyógyszerek nem gyógyítanak sokszor, csak a tűneteket tüntetik el! Amikor elolvassák egy gyógyszer lehetséges mellékhatásait!

Amikor hallanak valakitől valamit, hogy meggyógyult, és már nem kell gyógyszereket szednie! Amikor valakinek sikerül áttörni a vaskos előítéleteket!

Pedig az orvostudomány nagyjai, másképp gondolkodtak!:

 „Gyógyszered legyen az ételed, s ételed legyen a gyógyszered” Hippokratész

„A vitamin olyan anyag, ami akkor okoz betegséget, ha nem esszük meg.” Dr. Szent-Györgyi Albert.

Mielőtt belemennénk a táplálékkiegészítés, az immunrendszer erősítésének, a szervezet öngyógyító képességének erősítésébe, s az ilyen termékek jelentőségébe ezen a területen, fontos kicsit mélyebbre ásnunk, mert a gyógyítást mindig a gyökereknél kell kezdeni! Hiába vetjük a legjobb magokat a földbe, ha az nem egy jó szántóföld, hanem egy gazokkal, értéktelen bokrokkal, begyökeresedett fákkal van tele!

AZ EMBEREK TÖBBSÉGE INSTANT, GYORS MEGOLDÁSOKAT KERES, DE ILYEN NINCS SENKINEK SEM!

A természetes megoldások nem csodaszerek, ahhoz, hogy hassanak, igenis tudatosan kell változtatni az életmódunkon, táplálkozási szokásainkon, és gondolkozásunkon, spirituális érzelmi életünkön! 40 év alatt létrehozott problémákat, betegségeket nem lehet egy doboz vitaminnal, gyógygombával helyrehozni!

Az életmódváltoztatásnak és a táplálékkiegészítés bevezetésének is meg kell hagyni az időt, hogy eredményei legyenek! A természetes gyógymódok, táplálékkiegészítők nem helyettesítik az orvosi vizsgálatokat, javaslatokat, gyógyszereket, de segíthetnek a szervezet olyan módon való felerősítésében, hogy az letudja győzni a betegségeket okozó problémákat, a gyökereknél vágja el a bajt!

Betegségek okai:

Nagyon sokfajta megközelítése van a betegségek okainak. Vannak elméletek amikben sok igazság van, és hihetőek , de 100%-ban persze egyik sem igazolt. Az egyértelmű, hogy nem a betegségeket kell kezelnünk, hanem mindig az adott embert kell vizsgálnunk, aki egy spirituális lény, adott gondolat és hiedelem világgal, élettapasztalatokkal, környezettel, konfliktusokkal, érzelmekkel, életmóddal, és élethelyzetekkel!

 Genetikai örökség

Táplálkozás és életmódbeli hibák, hiányosságok

Gondolkodás béli hibák, negatív érzelmek, félelem, méreg, stb.

 Stresszes életmód, életvitel

 Fertőző betegségek

 Bibliai megközelítés: A bűnös életvitel, az Isteni törvények felrúgása, az erkölcsi szabadosság, megkötözöttségek eredménye is lehet a betegség! A boldog, harmonikus tiszta élet gyümölcse pedig lehet a hosszú egészséges kiegyensúlyozott élet!

MÁS ÉS MÁS EREDMÉNY VÁRHATÓ!

 Nincs olyan szer, amiből adott dózis meggyógyítja :

 Karcsit – aki sportos, sokat edz, vegetáriánus

Marcsit – aki ép válás közben van, 2 gyerek marad nála, s közben kirúgták a munkahelyéről, ráadásul állandó félelemben él, hogy mi baja lehet?!

Szabit – aki 20 éve alkoholista, szereti a zsíros kajákat

Petit – aki vállalkozó és napi 16 órát dolgozik, és próbálja utolérni magát.

Katit – aki utálja a munkahelyét, gyűlöli a főnökét.

Szilvit – aki az élvezeteknek él, mindig mással flörtöl, dohányzik. Imrét – aki állandó stresszben él, hogy megcsalja a neje.

Évit – aki állandóan nassol, és már nagyon elhízott.

Magdi nénit aki egész életében a kertjéből ette a friss zöldséget gyümölcsöt.

Míg a gyógyszerek viszonylag betegség centrikusak, a tünetek eltüntetésére lettek kitalálva, addig a táplálék kiegészítők NEM DÓZISOZHATÓAK, NEM A BETEGSÉGRE, NEM A TÜNETEKRE HATNAK! Hatásuk nem azonnali, és nagyban függ a kiinduló pont béli állapottól, és a személy szellemi lelki testi állapotától!

Nézzük mik azok a területek ahonnan a legtöbb betegség elindul és amik okozói lehetnek a bajoknak:

 1. Pszichoszomatikus betegségek, negatív érzelmek, gondolatok, fel nem dolgozott stresszhelyzetek…lelki mérgek!

2. Az élelmiszerekben és kozmetikumokban, higiéniai termékekben található káros mérgező anyagok amiket megeszünk vagy magunkra kenünk! / E számok, SLS /

3. Rossz emésztés, a bélbolyhok rossz állapota, elsavasodás, önmérgezés, minőségi éhezés, helytelen táplálkozás.

4. Gyenge immunrendszer

5. Antioxidáns hiány – sok szabadgyök

6. Rossz vérkeringés

 1. Tedd rendbe a lelkedet, az elmédet!

 A test működése az emberi tudat információitól függ. A testünk harmonikusan működése hozza létre azt a mintát, amelyet egészségnek nevezünk. A harmónia megléte, vagy adott esetben zavara mindig a tudatban, az információk szintjén van jelen, majd ezt követően a test szintjén mutatkozik meg. Ily módon a testünk nem más, mint egy megjelenítés vagy megvalósulási szint, amely a tudatban lejátszódó folyamatokat és változásokat tükrözi.

 Minden a fejben dől el, ahogy szokták mondani! Amiről gondolkozol, amin jár az agyad, amit eltudsz hinni, nagyban befolyásolja az egészséged! A külső világod a belsőd tükröződése!

 Ha belül jól vagy, akkor az látszani fog az egészségeden, megjelenéseden, környezeteden, lakásodon stb. Boldog emberek nehezebben betegednek meg! Ha békességben vagy Istennel, összhangban vagy az univerzummal, rendben vagy magaddal….akkor nincs stressz. Példabeszédek 17:22 A vidám elme jó orvosságul szolgál; a szomorú szellem pedig megszárasztja a csontokat. – vagyis a rossz lelkiállapot betegséget okoz.

Nagyon sok megközelítése a betegségek okainak, lelki okokra, folyamatokra, konfliktusokra, a stresszre vezeti vissza egyes konkrét betegségek kialakulását. Nem kell vakon mindent elhinni, de elvetni se szabad elsőre!

 Selye János – A stressz a legtöbb betegség okozója.

Dr. Hamer – Új medicina, Biologika, Theta Healing stb – Minden betegség mögött egy fel nem dolgozott konfliktus, esemény van.

Agykontroll – A gondolataink, megvallásaink által irányíthatjuk a testünk. A félelem sokszor létrehozza azt a betegséget amitől fél valaki!

Nem kell minden betegség mögött, valami spirituális magyarázatot keresni, fantáziálni, költeni dolgokat, de azért érdemes megvizsgálni magunkban, hogy lehet-e benne igazság?

Pld. Nem akarok valamit meghallani – fülbetegség. Nem tudsz valamit ami történt megemészteni – gyomorfekély. Rossz májú vagy, kritikus, haragos – májbetegség.

Ahogy a tudat képes megbetegíteni a testet, ugyanúgy meg is tudja gyógyítani, ha megengedjük neki! A gondolat ereje segíthet visszanyerni egészségünket!

 „Egész életünk során gondolataink hatását tapasztaljuk magunkon, talán anélkül, hogy tudnánk róla. Például előfordul, hogy egy nehéz időszakban vagy traumatikus életszakaszban egyszer csak megbetegszik valaki. Talán nem hozza kapcsolatba a két dolgot, mondván, véletlen egybeesés, holott a betegség nagy valószínűséggel a mérgező gondolatok negatív hatásának az eredménye. Nemcsak magukat a gondolatokat lehet tudományosan mérni, hanem a testre gyakorolt hatásukat is bizonyítani lehet.

A gondolat gyakorlatilag elektromos jelek, kémiai anyagok és idegsejtek együttes működése. A gondolat által felszabaduló kémiai anyagok érzelmeket hoznak létre, amik fizikai reakciókat váltanak ki, így válik egy gondolat „kézzel foghatóvá” fizikai valósággá. Gondolataink, érzelmeink és az általuk létrehozott hozzáállás együttes hatása pozitív vagy negatív irányba befolyásolja testünk állapotát.

 Amikor megértjük, hogyan alakul ki egy gondolat, és milyen hatással van érzelmeinkre és testünkre két választási lehetőségünk van: vagy engedjük, hogy gondolataink mérgezőek legyenek, vagy méregtelenítjük a negatív gondolatainkat, ami elősegíti érzelmi életünk épségének, sőt fizikai testünk egészségének a visszanyerését is.” Dr. Caroline Leaf : Ki kapcsolta ki az agyam?

 “Kutatási eredmények azt mutatják, hogy amikor értékelnek minket, szeretnek, együtt éreznek és foglalkoznak velünk, akkor az akaratunktól függetlenül működő vegetatív idegrendszerben, az immunrendszerben, a hormonrendszerben, a szív és az agy aktivitásában konkrét változások jelennek meg. Ezek az élettani változások segítenek abban, hogy megértsük az összefüggést a pozitív érzelmek, a javuló egészség és az emberi élettartam meghosszabbodása között. Ezzel szemben szeretethiányban szenvedő emberek agyában egy olyan terület aktiválódik, amely kapcsolatba hozható a különféle egészségügyi kockázatok kialakulásával. Ugyanis amikor az ember nem képes adni, vagy nem tapasztalja meg a szeretetet, akkor az agy olyan fizikai reakciókat indít el, amelyek stresszt okoznak a testben.”

 1. Az élelmiszerekben és kozmetikumokban, higiéniai termékekben található káros mérgező anyagok amiket megeszünk vagy magunkra kenünk! Nem csak az a baj, hogy keveset fogyasztunk a jóból, hanem az is, hogy sokat fogyasztunk a rosszból! Ma már élelmiszeripari termékeken élünk, amik messze vannak a természetes táplálékoktól. Mesterséges élelmiszerek, ízfokozók, adalékok, színezékek, tartósítószerek, rossz esetben antibiotikumok kerülnek be a táplálkozással, egészségi problémákat okozva!

 A higiéniai termékek, tisztálkodó és tisztítószerek tele vannak mérgező anyagokkal, mint például a Sodium Lauryl Sulfát, amik a bőrön át felszívódva szintén betegségek okozói lehetnek! Az elektroszmog – wifi, mobiltelefonok, mikrohullámú sütő káros hatását is egyre többen igazolják, kutatják. A környezetszennyezés, passzív dohányzás, munkahelyi és civilizációs ártalmak, és a stressz is rontja az esélyeinket a hosszú egészséges életre!

 1. A halál a bélben lakozik – a bélflóra fontossága! Az egészségnek, a szervezet egyensúlyának alapja és lehetősége is a belekben van. Paracelsus elhíresült ismert mondása, amely szerint „a halál a bélben lakozik”, mára sem veszítette el aktualitását – azzal a kiegészítéssel és felismeréssel, hogy az egészségnek, a szervezet egyensúlyának alapja és lehetősége is a belekben van. A bélflórát alkotó mikroorganizmusok szoros szimbiózisban élnek szervezetünkkel, és képesek megakadályozni a bélnyálkahártyán lévő vírusok, gombák, paraziták szaporodását, egyensúlyt teremtve a bélflórában. A normálisan működő bélflóra több funkciót lát el, egyrészt a veszélyes baktériumokat tartja távol, hogy a tápanyagok zavartalanul felszívódhassanak a szervezetbe, másrészt felelős immunrendszerünk hibátlan működéséért, és egyben fontos „vitamingyár” is. Tehát a bélflóra bármiféle gyengülése, sérülése súlyos következményekkel járhat. Mindezek a gondok nem egyik napról a másikra alakulnak ki, hanem hosszú idő alatt, leginkább a helytelen életmód következtében, valamint a túlzott dohányzás, alkoholfogyasztás és bizonyos gyógyszerek, főként antibiotikumok, szteroidok használata révén.

Amíg a bélbaktérium összetétel a legtöbb egészséges ember esetében hasonló, addig a fajösszetétel nagyon is személyre szabott. Utóbbit nagy részben a minket körülvevő környezet és az étrendünk határoz meg. A bélbaktériumok hozzászoknak az elfogyasztott táplálék összetevőkhöz, és ez igaz rövid és hosszú távon is. A japánok például meg tudják emészteni a tengeri moszatokat, ezek fogyasztása része a napi étrendjüknek, köszönhetően egy különleges enzimnek, amelyet tengeri baktériumoktól szerzett meg az ő bélbaktérium rendszerük.

Ugyanakkor tény, hogy 100 évvel ezelőtt még a sok betegség pld. szívbetegségek ismeretlenek voltak Japánban. Rizst ettek, meg tengeri moszatokat, algákat, halakat. Amióta beengedték az amerikai kultúrát, megjelentek a gyorséttermek, glutén és kazein tartalmú élelmiszerek, édességek, cukrozott üdítő italok azóta 30%-al nőtt a megbetegedések száma, és megjelentek a civilizációs betegségek! Ugyanez igaz, az USA-ba költöző Japánokra is. Vannak jó és rossz bélbaktériumok, és amikor ezek egyensúlya felborul, akkor jönnek a betegségek. Az immunrendszer érzékeli, az ellenséget és helyi kis gyulladások, gócpontok alakulnak ki ami hosszú távon szívbetegségeket okoz. A rossz bélbaktériumok elszaporodását a rossz táplálkozásban és a rossz lelkiállapotban is kereshetjük.

 Már Hippokratész is tudta: „A bél a búbánat atyja”. Állatokon végzett kutatások azt mutatják, hogy a viselkedés befolyásolja a bélflóra összetételét. És viszont, pro és prebiotikumok adásával, jó bélflórával a depresszió is legyőzhető!

Ha a bélflóra nem egészséges, hiányos, akkor például sok fontos nyomelem és ásványi só felszívódása hiányos. Ugyanis a mi testünk az ásványi anyagokat és nyomelemeket csak szerves formában képes feldolgozni. Szerves formában pedig úgy jutunk hozzá, hogy a vastagbélben lakozó bélflóra mikrobáinak valamelyike átalakítja a szervetlen ionokat szerves anyaggá, úgyhogy az iont a maga enzimrendszereihez kapcsolja, és így fehérjékhez kapcsolódóan válnak szervessé a szervetlen nyomelemek és ásványi anyagok.

Tehát egészséges bélflóra nélkül nem juthatunk hozzá számunkra létfontosságú, különösen saját fehérjéink felépítésében létfontosságú nyomelemekhez és ásványi anyagokhoz .

Az immunanyagaink valamennyien fehérjealapúak,  tehát ahhoz, hogy teljes értékűen tudjon működni az immunrendszerünk, kellő mennyiségű és minőségű fehérjét, nyomelemet és ásványi anyagot kell tartalmaznia a táplálékainknak, de ehhez még az is kell, hogy a bélflóránk teljes értékű legyen.

 A béltartalom, a bélflóra és az immunrendszer szerves együttműködése az egészségünk legeslegelső feltétele . Ha ebbe az együttműködésbe valami hiány vagy méreg „bezavar”, akkor elindulhat egy betegség bennünk. Kérdezheted, hogy miként lehet egy agyban található betegségnek a bélben a kiindulópontja. Ha az a fehérje szerkezet, amely az agysejtek védelmét szolgálná, nem tud felépülni, mert valamelyik nyomelem nem szívódott fel a bélflóra hiányossága miatt, akkor ott elkezdődhet valami baj. Ugyanígy végig mehetnénk az összes szervünkön. Tehát a betegségek oka a táplálkozásban is keresendő! Forrás: diavitas.hu drhummel.hu

A fő ok a táplálkozásban keresendő! Túl gyorsan eszünk! Rossz, elégtelen emésztés, enzim hiány! Rendszertelenül, rossz időbeosztással eszünk! Nem hagyunk időt pihenésre a szervezetnek, így a szervek lefáradnak, ami pld. depresszióban jelenik meg! Egyél gyorsan, halj meg fiatalon!?

A fő ok a táplálkozásban keresendő!

 1. “ AZ VAGY AMIT MEGESZEL! ” Az ideális az lenne, ha 4 adag lúgos étel mellé, 1 adag savas jutna! Sok NYERS zöldség, gyümölcs , kevés hús, fehér kenyér és más savas ételek! Ki kéne tudni zárni a glutén, és kazein tartalmú ételeket. Kevesebb pékáru, tejtermék, szénhidrát, cukor és több zöldség, gyümölcs, rost, esetleg rizs. 2. Élelmiszeripar termékeit esszük, nem a természet ajándékait! – mesterséges színezékek, ízfokozók, adalékanyagok, toxinok, sok zsír, szénhidrát… Savas Lúgos

A fő ok a táplálkozásban keresendő!

 70% -a az egészségügyi problémáknak a táplálkozásban keresendő! Túl sokat eszünk! Keveset táplálkozunk! Nem tápanyagokat viszünk be, hanem túlzott mennyiségű szénhidrátot, zsírt stb. Minőségi éhezésben élnek az emberek! Enzim hiány! Az étel főzésével, melegítésével elpusztítjuk az élő enzimeket, szervezetünknek tehát magára hagyva kell megoldania az emésztést. Emellett a vitaminok is károsodnak, és a lúgosító hatás is.

A betegségeket nem valamik, hanem valamiknek a hiánya okozza!!

 

 1. Az immunrendszer a szervezet védelmezője! Ha mindent megkap, akkor az immunrendszer megfelelően ellátja a dolgát, a test öngyógyító képessége letudja győzni a betegséget, és ki tudja javítani a hibákat! A betegség, a tűnetek, a fájdalom, a láz, a szervezet jelzései, hogy baj van, cselekedni kell!

Pasteur szerint a baktériumok ,  vírusok ,  mikrobák  okozzák a  betegségeket . A kórokozók kívülről érkeznek szervezetünkbe, pl. a levegőből, a vízből vagy éppen az általunk elfogyasztott ételekből.  Pasteur szerint az emberi vér teljesen steril, megfertőződni csak kívülről képes, a különböző betegségeket különböző kórokozók okozzák. Ezeket a kórokozókat csak gyógyszerekkel lehet elpusztítani. A másik „tábor” például, Béchamp és Bernard elmélete   a következőkben rejlik: a fertőzések, betegségek valódi oka a nem megfelelő környezet .

 A  kórokozók  folyamatosan jelen vannak szervezetünkben (több milliárdan), de nem feltétlenül okoznak  betegségeket . A vér nem steril és igenis tartalmazhat kórokozókat .

A  betegségeket  az a rossz környezet okozza, amiben a  kórokozók  könnyen elszaporodhatnak. A szervezet pH-egyensúlya a leginkább meghatározó ebből a szempontból. Savas közegben a kórokozók könnyedén képesek elszaporodni, míg lúgos környezetben erre sokkal kevésbé képesek. Az emberi testben élő mikrobiológiai formák között vannak olyanok, amelyek bizonyos körülmények között az emberiség által ismert legsúlyosabb krónikus betegségek valamelyikét idézik elő. De ha valaki egészséges, ezek a mikrobák segítik a szervezet immunrendszerét és szimbiotikus kapcsolatban élnek a többi sejttel. Amikor az egészségi állapot silányul, (alultápláltság, mérgezés, fizikai, vagy mentális stressz hatására), de más tényező következtében végbemenő bármilyen komoly változás, vagy gyengülés is előidézheti, hogy a mikrobák életciklusaiknak egy másik szakaszába átjutva megváltozzanak és kórokozóvá váljanak. Ez azt jelenti, hogy „csak a jó táptalaj” számít, nem a kórokozó.

 1. Sejtszintű védelem Az egészség alapja az egészséges sejtek! Az egészséges sejt működéshez viszont megfelelő tápanyag kell, vitaminok, ásványi anyagok és védelem a DNS számára! Szabadgyökök károsítják és ennek következménye az öregedés, a rossz reprodukció, a rák is! Az antioxidánsok mennyisége és bevitele csökkenti a betegségek kockázatát!
 2. A vérkeringés szerepe a testben. A vér cirkulációs rendszere „ Mert a testnek élete a  vérben  van.” 3Móz Az oxigén, tápanyagok szállítása a sejtekhez, az immunrendszer anyagainak eljuttatása a szükséges helyekre! A vér szerepe a toxinok , méreganyagok elszállítása a sejtektől!

A vérkeringés fontossága: A vérkeringés fontossága Az infarktus, stroke oka az érszűkület és a vérrög képződése! Ha nincs jó vérellátás egy szervben, akkor ott nincs esély gyógyulásra, helyes működésre sem lásd hasnyálmirigy nem termel inzulint – cukorbetegség!! Inzulin nélkül nincs glukozlebontás, ATP!

A gyógyszerek csökkentik a veszélyt csökkentve a nyomást, lassítva a szívet vagy hígítva a vért, de ez nem oldja meg a problémát, nem szűnteti meg az okot! És más szervekhez nem jut elég vér! OK: SOK CUKOR SOK ZSÍR KEVÉS VÍZ KEVÉS MOZGÁS Fontos: Sok folyadék napi 2-3 liter tiszta víz, és a sport, mozgás, ami megmozgatja az erekben a vért, szétveri a plakokat, és hígítja a vért!

Következmény

A megváltozott pH-egyensúly, sok cukor, zsír és kevés víz, illetve mozgás eredményeként a vörösvérsejtek torzultak, összetapadtak lesznek a vér ragadóssá és sűrűvé válik , a hajszálerek eltömődnek és ezáltal az összetapadt hemoglobinok lényegesen kevesebb oxigént képesek a sejtekhez szállítani, a sejtek oxigénhiánnyal küzdenek! Az oxigénhiány miatt nincs ATP termelődés a glukózból, fáradékonyak leszünk! Ha mégis dolgoztatjuk magunkat annak eredménye a tejsav termelődés, izomláz, és szabadgyökök felszabadulása lesz, amik viszont rombolják a sejteket, elsősorban a DNS-t!

Ennek nyoma az öregedés, ami kívül csak szépség hiba, de belül komoly betegség oka lehet! Az oxigénhiányos környezetben a sejtek poliamidot termelnek, hogy reprodukálják magukat mert elhalásra készülnek! Ez a daganatképződés, ha ez már sérült sejtekkel történik az a RÁK! Ezért fontos a helyes vérellátás és sok oxigén a vérben! Másrészt a méreganyagok, savak elszállítása is leáll, így a savak szétmarhatják rombolják a sejteket szöveteket! Az immunrendszer is legyengül, a T-sejtek nem jutnak el a sejtekhez, így nem tudják legyőzni a támadókat és nem tudják eltakarítani a „szemetet” amit az elpusztult kórokozók, sejtek termelnek!

A savak és a mérgek felborítják a test belső pH-egyensúlyát, aminek következtében az egészséges sejtek szerkezete felbomlik és már nem tudják optimálisan ellátni funkcióikat és emiatt előbb vagy utóbb betegségek alakulnak ki. Ha a máj állandóan csak a régi vér megújításával fárad, nincs friss vér, akkor a szervek károsodhatnak! Amikor egy szerv szövete elzáródik a vér utánpótlástól, hajszálér blokk miatt, a sejtek / szövetek elpusztulnak. Savasodás ellen elhízással, csontritkulással védekezik a szervezet!

Következmény Stroke Magas vérnyomás Rák Szívproblémák Vese, máj, hasnyálmirigy bajok Ahol jó a vérkeringés sok az oxigén nincs RÁK ! NINCS OLYAN, HOGY SZÍVRÁK!

Rossz megoldások, választások:

 1. Közömbösség
 2. Csak gyümölcs elég?
 3. Szintetikus vitaminok

Ellentmondások a szintetikus vitaminok hasznosságát illetően!:

Ellentmondások a szintetikus vitaminok hasznosságát illetően! Néhány alapvető fontosságú dologról sosem hallunk a szintetikus vitaminok reklámhirdetéseiben, pedig sok embert érdekelne bizonyára az a tény, hogy miközben egészségét óvni akarja, mennyire árthat szervezetének.

Az egyik fontos tényező, hogy a szintetikus vitamin sosem képes teljes mértékben betölteni ugyanazt a szerepet, mint a természetes vitamin. E mellett a szintetikus vitaminok csökkentik más tápanyagok hasznosulását a szervezetben, és a vesét is megterhelik.

Aki valaha is tanult biokémiát, jól tudja, hogy a vitaminok működéséhez nem csupán a vitamin-molekulára van szükség, hanem mellette enzimekre, koenzimekre, kofaktorokra. Ezek mind megtalálhatóak a természetes vitaminforrásokban, de a szintetikus formulákban már nem. Hogyan hasznosul a C-vitamin szervezetünkben? Vegyük az egyik legismertebb vitamin, a C-vitamin példáját!

Ha C-vitamint vásárolunk valahol, leggyakrabban összetevőként csak maga az aszkorbinsav van feltüntetve. Ez nem egyenlő a természetben előforduló C-vitaminnal. Ha zöldség vagy gyümölcs formájában kerül a szervezetbe a vitamin, akkor nem csupán az aszkorbinsavat juttatjuk be, hanem mellette számos egyéb faktort is, például: bioflavonoidokat, K-, P-, J-faktort, aszkorbinogént, stb. is.

Ennek ismeretében már egyszerűen megérthető az, hogy szintetikus C-vitamin fogyasztásakor a szervezet a hasznosulás érdekében a többi komponenst a testszövetekből vonja el. A felhasználásra nem kerülő aszkorbinsav a vizelettel távozik. A C-vitaminhoz hasonlóan a többi vitamin hasznosulásához is egyéb faktorok szükségesek. Ezen túl a különböző vitaminok és ásványi anyagok bonyolult kölcsönhatásban állnak egymással. Például rézre van szükség a C-vitamin hasznosulásához és szeléniumra az E-vitamin működéséhez. A szintetikus vitaminok fogyasztásakor erre a tényezőre nem is fordítunk figyelmet. Forrás: webbeteg.hu

Akkor mi az amit tehetünk és ami hatékonyan segíthet, akkor is ha nem tudunk változtatni, táplálkozási szokásainkon, életmódunkon? : Akkor mi az amit tehetünk és ami hatékonyan segíthet, akkor is ha nem tudunk változtatni, táplálkozási szokásainkon, életmódunkon?

 Természetes megoldások!

A természetes gyógymódokkal, először második gyermekem születése után találkoztam. A kisfiam nyakán olyan nedvedző bőrkiütések jelentek meg, amire az orvosok sem tudták a választ. Semmilyen krémtől nem akart elmúlni. Nem tudom, hogy jutott eszünkbe, de hallottunk arról, hogy vitaminhiány is okozhat ilyen problémát és ezért kipróbáltunk egy táplálékkiegészítőt. Ez egy erjesztett búzacsíra szerű termék volt .

 Egy hétig sem szedte a gyerek és teljesen elmúlt a nyakáról minden kiütés. A következő ilyen találkozásom a vitaminokkal 2000. év környékén volt, amikor meghívtak egy antioxidáns mérésre. Olyan alacsony volt az antioxidáns szintem, hogy egyértelmű volt, hogy vitaminhiányom van. Elkezdtem szedni a cég által javasolt vitamint és azon a nyáron már nem kellett gyógyszert szednem. Augusztusban volt egy kéthetes időszak, ami orrfolyással telt, de a fulladások elmaradtak. 5 gyógyszert tudtam elhagyni, amiket az allergiára és fulladásokra szedtem, fújtam be.

Akkoriban, nagyon mérges voltam az orvosokra, hogy miért nem beszéltek nekem arról, hogy a gyógyszereken kívül más megoldás is van a gyógyulásra és miért kellett nekem annyit szenvednem éveken át! Elkezdtem felfedezni a természetes gyógymódok világát és azokat a módszereket, élelmiszereket, gyógynövényeket, gyógygombákat amik használata egyre nagyobb népszerűségnek örvend, az általuk elért eredményeknek és annak köszönhetően, hogy mellékhatások nélkül érhetünk el eredményeket!

Mit lehet tenni természetesen?

Az európai emberek a nyugati orvoslás alapján gyógyszerekben gondolkodnak és minden betegségre egyedi megoldásokat keresnek! Erre mit kell szedni, arra mi lenne jó? A keleti orvoslás nem betegségspecifikus, nem a betegségeket kezeli, hanem az egész embert közelíti meg, és a megelőzést hangsúlyozza! A természet által biztosított vitális anyagokra támaszkodik! Ezek a természetes hatóanyagok tehát nem a betegségeket gyógyítják, hanem a test öngyógyító képességeit, funkcióit erősítik és teszik képessé, hogy ha lehet, gyógyulás legyen az eredmény! A gyógyszerek ezzel szemben már a kialakult betegségeket kezelik, általában a tüneteket enyhítik! Mindkettőre szükség van, ezért a legjobb az lenne, ha az orvostudomány együtt tudna működni az alternatív gyógymódokkal!

 Vannak gyógygombákat és gyógynövényeket tartalmazó termékek amik NEM GYÓGYSZEREK, NEM GYÓGYHATÁS KÉSZÍTMÉNYEK, HANEM ÉLELMISZEREK!

Nem a betegségre hatnak, nem a tüneteket szüntetik meg, hanem a szervezet öngyógyító képességeit erősítik, a betegség gyökerét okát kezelik!

Ahogy Pasteur is beismerte: A táptalaj minden, a kórokozó semmi!

Selye János: Stressz az okozója mindennek! – valamiből túl sok van vagy kevés.

Kell valami ami a stressz ellen hat, de nem gyógyszer! ADAPTOGÉN!

Ha sok a cukor lebontatja, ha kevés felszabadít a májból! Ha sűrű a vér hígít, ha híg sűrít, ha magas a vérnyomás csökkenti ha alacsony emeli. EZ A GANODERMA!

Feladatok a megelőzés érdekében!:

 • Lelkünk karbantartása, pozitív gondolkodás, hit,
 • Méregtelenítés, toxinok kivezetése!
 • Erek karbantartása, vérkeringés javítása, oxigén és energia színt növelése! Táplálékkiegészítők = Minőségi táplálkozás , táplálék! Hagyományos ételek – a táplálékkiegészítés!
 • Vitaminok, ásványianyagok, fitonutriensek pótlása!
 • Lúgosító étrend!
 • Tiszta, napi 2-3 l víz!
 • Emésztés támogatása – lassan, nem rendszertelenül étkezni! Enzimek pótlása !
 • Immunrendszer támogatása.

ÉLETMÓDVÁLTÁS – TÁPLÁLKOZÁS VÁLTÁS – MOZGÁS – TISZTA VÍZ.

Hogyan válaszd az egészséget?

 • Szeresd az életet, akarj élni!
 • Változtass a gondolkodásodon, lásd pozitívan a világot a jövődet!
 • Kerüld a konfliktusokat, a stresszt, bocsáss meg, ne tarts haragot!
 • Nem kell megértened, tudnod, hogy működik, de használd a vizualizáció erejét , higgy a megvallások, a hit beszédének erejében!
 • Változtass az életmódodon – a táplálkozásodon!
 • Lúgos étrend, sok nyers zöldség gyümölcs – ha lehet cukor, pékáruk nélkül!
 • Vezesd be a napi mozgást, sportot, edzést, pörgesd meg a vérkeringésed és a nyirokrendszered!
 • Napi 2-3 liter tiszta víz, nem csak amikor szomjas vagy!
 • Napi alvás minimum 6-8 óra! 

Fogyassz táplálékkiegészítőket , hogy minden vitamin, ásványi anyag, enzim rendelkezésre álljon a szervezet, az öngyógyító képesség működéséhez!

 • Élj békességben magaddal, élj harmóniában kiegyensúlyozottan!

Ha mindezt megtetted, akkor a többit bízd rá Istenre, végül is Ő az élet és halál Ura és minden ember visszatér egyszer a Teremtőjéhez!

Élj úgy, hogyha mégis meghalsz, ne kelljen félned a haláltól, és attól a pillanattól mikor Isten elé állsz, mert akkor békességben fogod leélni az életed! Ez is egy döntés, és egy választás, hogy miben hiszel és KIT követsz, és hova jutsz?

TE MIT VÁLASZTASZ MOST?

Forrás: Válaszd az egészséget! | Mindig van más választásod! (vanmasvalasztasod.hu)

Leave a Reply